Újabb BKV-szerződéseket vizsgálnak

2008.05.14. 19:32

A BKV vezetése által kötött újabb megbízási szerződések vizsgálatát rendelte el a társaság felügyelőbizottsága (fb), amelynek szerdai ülésén kiderült az is, hogy Balogh Zsolt megbízott vezérigazgató elvonta a kommunikációval összefüggő feladatkört Regőczi Miklós vezérigazgató-helyettestől.

Vitézy Dávid, a bizottság Fidesz által delegált tagja nyilatkozta, hogy javaslatát elfogadva az fb azt indítványozza a cégtulajdonos fővárosi önkormányzatnak: az idén maradjon érvényben a BKV tavalyi paraméterkönyve, a jövő évi menetrend kidolgozását pedig mielőbb kezdje meg a cégvezetés a szakszervezetek és a különböző civil szervezetek bevonásával. Balog Zsolt megbízott vezérigazgató ezúttal sem terjesztette az fb elé a paraméterkönyv tervezetét - tette hozzá.

Székely Gábor (SZDSZ), a felügyelőbizottság elnöke ezzel összefüggésben közölte, hogy ő nem szavazta meg a többség által támogatott indítványt.

Vitézy Dávid elmondta azt is, hogy az fb elfogadta az AAM Kft.-vel kötött szerződések vizsgálata kapcsán készült, szerinte "semmitmondó" igazgatósági jelentést. Egyidejűleg azonban felvetésére az fb vizsgálatot indított a Heti Válasz című lapban megjelent hírrel kapcsolatban, miszerint az "AAM-nek volt egy feladatlistája, amiben benne volt, hogy ki kell találni a Metróber szerződéshez a feladatokat".

Ugyancsak vizsgálatot rendelt el a testület az AAM Kft.-vel és a Golder Kft.-vel összefüggő kérdéskör tisztázására. Tájékozódás céljából bekérte a felügyelőbizottság a Regőczi Miklós vezérigazgató-helyettes által a Media Magnet Kft.-vel kötött szerződés anyagát - mondta Vitézy Dávid. Hozzátette, hogy ez alapján egy hónap alatt 25 millió forintot fizettek ki a cégnek a kábeltelevíziós piac felmérésére.

Székely Gábor a szerződésekkel kapcsolatos fb-döntésekről nem kívánt nyilatkozni, annyit azonban megerősített, hogy hoztak ilyen határozatokat.

Mindketten elmondták azt, hogy Balog Zsolt, a vezérigazgatói feladatokat ellátó általános vezérigazgató-helyettes az ülés végén kérdésekre tényként közölte: a kommunikációval összefüggő feladatkört elvonta Regőczi Miklós vezérigazgató-helyettestől, a kereskedelmi ügyek azonban továbbra is nála maradtak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK