Megszüntette a bíróság a kordonbontó fideszesek elleni eljárást

Vágólapra másolva!
Megszüntette a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) az eljárást a Kossuth téri kordont tavaly elbontó fideszes országgyűlési és európai parlamenti képviselők ellen.
Vágólapra másolva!

Az ellenzéki politikusok tavaly február elején a Parlament előtti Kossuth téren a rendőrség által felállított kordont kezdték el bontani, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság ellenük rendzavarás és garázdaság miatt indított eljárást. A kordonbontó politikusok között ott volt Orbán Viktor, a Fidesz elnöke is. Az eljárás során valamennyi érintett fideszes képviselő lemondott mentelmi jogáról.

A PKKB április 26-án hozta meg végzését, amely ellen fellebbezésnek nincs helye - jelentette be az ügy egyik érintettje, Répássy Róbert, fideszes parlamenti képviselő.

A bírósági végzés indoklása szerint a feljelentésben sérelmezett cselekmény nem valósítja meg a rendzavarás szabálysértését, továbbá a cselekményt megvalósító személyeknek szándéka nem a rendőri intézkedés tényleges megakadályozására vagy ellehetetlenítésére irányult, hanem pusztán azzal való egyet nem értésüket jelképezte cselekményük, valamint a demonstrációnak szánt esemény kifejezetten békés volt és az abban részt vevők törekedtek a károkozás elkerülésére is.