Jogsértéssel vádolt rendőröket mentettek fel

Vágólapra másolva!
Két rendőrt felmentett, egyet pedig próbára bocsátott csütörtöki jogerős ítéletében a Fővárosi Ítélőtábla. A rendőröket ellen a 2006 őszi budapesti zavargások miatt indult eljárás. Az két ügyben hozott ítéletek szerint a jogsértéseket elkövető rendőrök ismeretlenek maradtak.
Vágólapra másolva!

Két rendőrt felmentett, egyet próbára bocsátott jogerősen a 2006 őszi budapesti zavargások miatt indult két büntetőeljárásban csütörtökön a Fővárosi Ítélőtábla.

Az egyik ügyben a bíróság három év próbára bocsátott bántalmazás miatt egy rendőrt, aki egyszer, oldalba rúgott egy földön fekvő férfit. Az eset 2006. október 23-án délután a Nyugati pályaudvarnál történt. A sértetett ténylegesen bántalmazó rendőrök azonban ismeretlenek maradtak.

A másik ügyben három rendőrt vádoltak meg 2006. szeptember 19-ről 20-ra virradóra történt elfogás kapcsán. Egy férfi a József körút és a Baross utca kereszteződésében kövekkel, üvegekkel dobálta a rendőröket, mire több rendőr a földre teperte és a fején, a testén ütötték, rúgták. A súlyos bántalmazásokat ebben az ügyben is ismeretlen rendőrök követték el, a három rendőrt, akik ellen eljárás indult felmentették.

A határozatok szóbeli indoklásában elhangzott: a sértettekkel rendkívül durván bánó személyek az eljárás során ismeretlenek maradtak. A bíróság csak azoknak a büntetőjogi felelősségéről dönthet, akiket az ügyészség megvádol.