Előzetesben a makói hármas gyilkosság gyanúsítottja

Vágólapra másolva!
Elrendelték annak a 26 éves férfinak az előzetes letartóztatását, akit a hétvégén történt makói hármas gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak. A férfi visszavonta korábbi beismerő vallomását.
Vágólapra másolva!

A Szegedi Városi Bíróság elrendelte annak a 26 éves férfinak az előzetes letartóztatását, akit a hétvégén történt makói hármas gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak. Cseh Attila, a megyei bíróság elnökhelyettese a bíróság zárt ülését követően elmondta: a férfit június 20-ig helyezték előzetes letartóztatásba, több emberen elkövetett emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

Az előzetes letartóztatás indoklása szerint a bűncselekmény tárgyi súlya miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, másrészt a gyanúsított befolyásolhatja a tanúkat, illetve megsemmisítheti, elrejtheti a még fel nem kutatott tárgyi bizonyítékokat. Emellett a férfi többszörösen büntetett előéletű, korábbi, vagyon elleni bűncselekmények miatt jelenleg is két felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll. A végzést az ügyészség, a vádlott és a védő is tudomásul vette.

A gyanúsított visszavonta korábban tett, részleges beismerő vallomását. Korábbi vallomásából az derült ki, hogy rablási szándékkal ment ahhoz a családi házhoz, ahol a három holttestet megtalálták. Ezt támasztja alá, hogy a 26 éves férfi - aki a fiatal férfi áldozat egyik barátja volt - magával vitte az elkövetéshez használt egyik eszközt, egy tíz és fél centiméter hosszú kést.

A makói családi házban szombaton este fél kilenckor találták meg a három áldozatot, egy idősebb asszonyt, valamint egy fiatal férfi és nőt, akiknek testén szúrt és vágott sérülések voltak. A 78 esztendős nő a 21 éves lány nagymamája volt, a férfi pedig egy helybéli orvos fia, aki korábban az unokának udvarolt. Az áldozatokra a lány jelenlegi barátja talált rá. A nyomozás során letartóztatott férfi az elhunyt férfi barátja volt.