Gyerekekkel mentek lopni a síntolvajok

Vágólapra másolva!
Gyerekeket is vitt magával egy sínlopásra készülő házaspár, ezért a tolvajlás mellett kiskorú veszélyeztetésével is gyanúsítják őket a rendőrök - számolt be az RTL Klub Híradója. A rendőrök szerint a tolvajok "kölcsönkérték" a gyerekeket szüleiktől.
Vágólapra másolva!

A pünkösdi hétvégén majdnem kisiklott az erdei vasút a Somogy megyei Mesztegnyő közelében. A problémát az okozta, hogy tolvajok átállították a váltót, mert el akarták lopni a síneket - számolt be a történtekről az RTL Klub.

A vonaton közel hetvenen utaztak, és ők látták is a tolvajokat, az egyik utas még fotót is készített róluk, amint lovaskocsival próbálják elhagyni a helyszínt.

A rendőröknek sikerült megtalálniuk a feltételezett tolvajokat. Egy nagybajomi házaspárt gyanúsítanak a sínlopással. Helyzetüket súlyosbítja, hogy a bűncselekmény elkövetésére két gyermeket is magukkal vittek. Nem a saját gyerekeik, a rendőrök szerint kölcsönkérték őket szüleiktől - közölte az RTL Híradója. A házaspárnak ezért kiskorú veszélyeztetéséért is felelnie kell majd.

Az erdei vasút pályájából 140 méternyi sín hiányzik, ebből 75 métert lopott le a nagybajomi pár - számolt be az RTL Híradója, amely szerint az ellopott sínt fémhulladékként adták el, amivel százezer forint kárt okoztak.