Lejárató e-mailkeről vitázik az MSZP és a Fidesz

Vágólapra másolva!
Az MSZP magánlevelek ellopásával és manipulációjával vádolja a Fideszt. Az ellenzéki pár viszont állítja: a szocialisták le akarták járatni őket. Az ügy előzménye, hogy Tarlós István csütörtökön nyilvánosságra hozta azokat az e-maileket, amiket a BKV egyik vezetője és az egyik főpolgármester-helyettes váltott egymással.
Vágólapra másolva!

"Másoktól lopott vagy manipulált magánleveleket tárt a nyilvánosság elé Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője" - írta közleményében csütörtökön az MSZP és az SZDSZ fővárosi frakciója. A Fidesz viszont azt állítja, a városvezetés és a BKV le akart járatni Tarlóst.

Az ügy előzménye, hogy Tarlós csütörtökön nyilvánosságra hozta azokat az e-maileket, amelyeket szerinte Regőczi Miklós, BKV vezérigazgató-helyettese és Horváth Éva, a Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes stábjának egyik munkatársa váltott egymással.

Ebben a vezérigazgató-helyettes a Fidesz volt székháza, a jelenlegi Polgárok Háza egyik hétfői szakszervezeti rendezvényéről ír. Felhívja a figyelmet arra, hogy Nemes Gábor, az a BKV-sztrájkot szervező egyik szakszervezeti vezető nem vesz részt a rendezvényen. Hozzáteszi: ezt ki lehetne használni politikai célra, például arra, hogy a Fidesz szítja a BKV-sztrájkot. "Azért odaküldök valakit, hátha..." - olvasható a levélben.

Az e-mailek fejlécén az olvasható, hogy a leveleket Vitézy Dávid, a BKV felügyelőbizottságának a Fidesz által delegált tagja küldte el a Fidesz fővárosi frakciójához. Az MSZP és az SZDSZ erre hivatkozva azt állítja, ha levelek valódiak, akkor ellopták azokat, ha hamisak: akkor manipulálták őket. Ezzel kapcsolatban szerettük volna megkérdezni Vitézyt, egyelőre azonban nem sikerült elérnünk.