Kiugrott az ajkai rendőrség ablakán egy férfi

Vágólapra másolva!
Kiugrott az ajkai rendőrség épületének első emeleti ablakából vasárnap hajnalban egy román állampolgárságú férfi, aki a helyszínen életét vesztette. Az ugrás előtt dulakodás közben ollóval megsebesített két rendőrt, őt pedig lábon lőtték.
Vágólapra másolva!

A 45 év körüli román férfi hajnalban felmászott a 8-as főút mellett lévő dabrókai csárda tetejére, s onnét elkezdte a cserepeket ledobálni - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Váradi Piroska.. A kiérkező rendőröket látva azonban lejött a tetőről, s a megnyugodni látszó 45 év körüli férfit az ajkai rendőrkapitányságra szállították - mondta Váradi.

Kihallgatása közben a férfi az asztalról felkapott egy ollót, s azzal a szobában lévő rendőrökre támadt. Közülük kettőt a fején és a nyakán megsebesített. A dulakodás közben a rendőrök két lövést adtak le. Az egyik lövés a férfit a lábán találta el. A felbőszült ember ezután kitörte az ablakot, és kiugrott a betonozott belső udvarra. A férfi életét vesztette.

A rendőrök sérüléseit az ajkai kórházban ellátták, egyiküket továbbra is az intézményben ápolják. Az ügyben a Veszprém Megyei Nyomozó Ügyészség vizsgálódik - mondta a szóvivő.