Vágólapra másolva!
A kormány hátralévő két évében a növekedésre kell koncentrálni, átalakítani az adórendszert, újragondolni a szociális segélyezést, az oktatást és a szakképzést - mondta Gyurcsány Ferenc kormányfő a ciklus hátralévő idejére szóló tervekről. A miniszterelnök szerint "a vereség nem a világvége", és a győzelmet mindig bukás követi, ebben minden demokratikus politikus biztos lehet.
Vágólapra másolva!

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Magyarország tiszteletbeli konzuljai előtt mondott beszédet, amelyben a következő két évről szóló terveiről is beszélt. Szerinte ma már nem az egyensúly megteremtése, hanem a növekedés a kérdés. Az erőforrásokat a szociális biztonság megőrzése mellett a versenyképesség és a gazdaság megerősítésére kell fordítani - mondta.

A ciklus második két évének középpontjába a munkahelyteremtést, a munkára ösztönzést állítják - közölte, hozzátéve: a beruházásra, befektetésre, munkavégzésre irányuló szabályokat újra kell gondolni. Ehhez pedig az adó- és járulékrendszer átalakítására, a szociális segélyezési rendszer jó néhány elemének újragondolására, az oktatás és a szakképzési rendszer megújításának folytatására van szükség - jelentette ki a miniszterelnök.

Gyurcsány a magyar politikai életről és a vereség elviseléséről is beszélt. Szerinte még várat magára a bal- és jobboldal kiegyezése. Ennek alapja szerinte, hogy a két oldalnak el kell fogadnia a másik történelmi, politikai és erkölcsi legitimitását.

"A vereség nem a világvégét jelenti, ahogy a győzelem sem jelent mindenre felhatalmazást. Aki ma többségben van, holnap kisebbségben lesz" - közölte a kormányfő. Szerinte egy demokratikus politikus életében csak egy dolog lehet biztos: hogy a győzelmet mindig bukás követi, előbb vagy utóbb. Csak annak szabad győznie, aki tud veszíteni is - mondta. Szerinte Magyarországon van, akinek ezt még tanulnia kell.