Vágólapra másolva!
Négyre nőtt azoknak a gyanúsítottaknak a száma, akiket a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében történt rejtélyes öngyilkosságok miatt vettek őrizetbe. A négy őrizetbe vett férfit azzal gyanúsítják, hogy több család helyett jogosulatlanul vettek fel közel 25 millió forintot.
Vágólapra másolva!

A rendőrség újabb két gyanúsítottat vett őrizetbe a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Taktaköz térségében, ahol a közelmúltban rejtélyes öngyilkosságok történtek - közölte a megyei rendőr-főkapitányság. A rendőrség így már négy olyan embert gyanúsít, aki jelzáloghitelek és szociálpolitikai támogatások jogtalan felhasználásával jutottak anyagi előnyökhöz.

Április 9-én őrizetbe vettek egy 39 éves prügyi és egy 25 éves taktaszadai férfit, mindkettőjükkel szemben élet és testi épség elleni, közvetlen fenyegetéssel elkövetett zsarolás megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást. A bíróság a két férfit előzetes letartóztatásba helyezte.

A rendőrök szerint a gyanúsítottak olyan családokat kutattak fel, akik jogosultak szociálpolitikai támogatásra. Őket építés alatt lévő ingatlanokba jelentették be, majd arra kényszerítették a családokat, hogy asszisztáljanak a törvénytelen tranzakcióhoz. Az elkövetők a több millió forintos támogatást megtartották, csak töredékrészt juttattak a családoknak.

A jogtalanul felhasznált támogatások összege megközelíti a 25 millió forintot. Ennek a bűncselekménynek lett az áldozata egy ötgyermekes apa, aki öngyilkosságot követett el. Ezt az ügyet felgöngyölítve jutottak el a nyomozók a két zsarolóhoz. A rendőrség szerint két másik öngyilkosság is összefüggésbe hozható a gyanúsítottakkal.