Mérgező gáztól lettek rosszul négyen Hidason

Vágólapra másolva!
Négy ember rosszul lett egy Baranya megyei településen, miután ismeretlen eredetű mérgező gázt lélegeztek be. A rosszul lett emberek már elhagyhatták a kórházat. A katasztrófavédőknek nem sikerült megtalálniuk a vegyszerszag forrását.
Vágólapra másolva!

Négyen rosszul lettek, miután mérgező gázt lélegeztek be a Baranya megyei Hidason, közülük három embert megfigyelésre kellett a bonyhádi kórházba vinni - közölte Szelle Tibor, Hidas polgármestere. Péntekre mindannyian elhagyhatták a kórházat, és hazamehettek.

A Rákóczi utcában négy lakó még csütörtökön jelezte, hogy szúrós, émelyítő, hányingerkeltő szagot érzett. A katasztrófavédők több műszerrel is mérték a levegőben található emberre veszélyes gázok koncentrációját, egyik sem haladta meg azonban a megengedett határértéket. A katasztrófavédelem, a polgári védelem, a tűzoltóság és a tisztiorvosi szolgálat egyszerre vizsgálódott a helyszínen, de nem sikerült megtalálni a vegyszerszag forrását - mondta Tóth György megyei katasztrófavédelmi igazgató.

A polgármester szerint előfordulhat, hogy a lakók szél által felkapott permetszert lélegeztek be. Bár a Rákóczi utca csak néhány száz méterre található a Budapesti Vegyi Művek egykori telephelyétől, kizárt, hogy az egykor ott tárolt mérgező vegyi anyagok maradványai szabadulhattak fel és okozhatták a rosszulléteket - mondta Szelle Tibor.