Kifosztották az eltévedt kamionost Csongrádban

Vágólapra másolva!
Eltévedt kamionost fosztott ki két férfi Hódmezővásárhelyen. A kamionos takarmányalapanyagot szállított 3 millió forint értékben, de nem találta a címet. Két férfi vezette el egy telephelyre, ahol lepakolták a rakományt, majd eltűntek a szállítólevéllel. A rendőrség egyiküket már elfogta.
Vágólapra másolva!

Útbaigazítás helyett teljes rakományától megfosztott egy kamionsofőrt két férfi csütörtök délután Csongrád megyében. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerint kamionos 23 tonna, csaknem hárommillió forint értékű takarmány-alapanyagot szállított volna Hódmezővásárhelyre Bosznia-Hercegovinából. A városba érve azonban eltévedt, ezért segítséget kért. Egy férfi több vásárhelyi telephelyre is elkísérte, ám amikor így sem találták meg a célállomást, megállított egy másik autót, amelyben két férfi ült, és tőlük kért felvilágosítást. Ők is készségesek voltak: egy tiszaalpári telephelyen lepakoltatták a rakományt, azt állítva, hogy ők a keresett cég tulajdonosai.

Ezután visszakísérték az üres kamiont Csongrádra, egy benzinkúthoz, ahol elkérték a szállítólevelet, azzal, hogy aláírva visszaviszik. A sofőr azonban hiába várta őket. Egy idő után rájött, hogy becsapták, és feljelentést tett a rendőrségen.

A Csongrádi Rendőrkapitányság nyomozói pénteken megtalálták azt a telephelyet, ahová a rakományt a csalók lerakatták. A szállítmány teljes egészében előkerült, így a kár megtérült. Kiderült, hogy a két csalót a rendőrök jól ismerik. A bűncselekmény egyik, 36 éves elkövetőjét a nyomozók rövid időn belül elfogták, 26 éves társa ellen elfogatóparancsot adtak ki. Az elfogott vásárhelyi férfi lakásán tisztázatlan eredetű szoftverek és vagyontárgyak kerültek elő nagy mennyiségben. Kezdeményezik előzetes letartóztatását.