Megvert egy papot három részeg fiatal

Vágólapra másolva!
Katolikus papot bántalmazott három részeg fiatal egy soproni Biblia-felolvasó esten. A lelkész zakóját meggyújtották, majd leköpték és megütötték. A pap nem sérült meg, a fiatalok ellen eljárás indult.
Vágólapra másolva!

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt eljárást indított a rendőrség három fiatalember ellen, akik ittas állapotban inzultáltak egy katolikus papot a soproni Széchenyi téren - közölte a soproni rendőrkapitány, Farkas Gábor.

A soproni történelmi egyházak és kisegyházak 24 órás Biblia-felolvasást tartottak szombat déltől a Széchenyi téren. Éjfél előtt a soron következő felolvasó pap füstszagot érzett, a mögé került fiatalok - egyikük 24 éves, a másik kettő egy évvel fiatalabb - a pap zakójának hátát cigarettával meggyújtották, majd a lelkészt leköpték és meg is ütötték.

Az elkövetőket a rendőrség elfogta, mindhárman soproniak. A pap nem szenvedett sérülést. A városvezetés nevében Fodor Tamás polgármester, valamint az egyházak megjelent képviselői szerdai sajtótájékoztatójukon elítélték a történteket.