Folytatódik a IV. kerület és a Sziget csatározása

Vágólapra másolva!
Hamis tanúzás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a Sziget Szervezőiroda, mert olyan információk birtokába jutott, amelyek szerint előfordulhatott, hogy az ellenük folyó perben a felperes meg nem engedhető módszereket is alkalmazott - nyilatkozta Gerendai Károly, a szervezőiroda ügyvezetője. Derce Tamás újpesti polgármester 2006-ban kezdeményezett pert "birtokháborítás megszüntetése" ügyében a Sziget ellen. A polgármester azt mondta: a szervezőiroda nem tudja bizonyítani a felhozott vádat.
Vágólapra másolva!

Az önkormányzat azt kérte a bíróságtól, hogy "tiltsa el a szervezőket a 22 és 6 óra közötti zenés és egyéb műsoros rendezvények megrendezésétől, valamint a zene- és műsorszolgáltatástól". A per - amelynek során már több tanút, köztük újpesti lakókat is meghallgattak - még folyamatban van, a következő tárgyalási nap júliusban lesz.

Gerendai Károly közölte, olyan információ jutott birtokukba, amely szerint "fennáll annak a gyanúja, hogy a felperes nem csak tiszta módszereket alkalmazott az eljárás során". Ezt ismertetve csak annyit mondott, arra gyanakodnak, hogy a felperesnek szándékában állt befolyásolni az egyik tanút.

Arra a kérdésre, ez a feljelentés hátráltathatja-e az ellenük folyó polgári pert, Gerendai Károly elmondta, hogy független egymástól a két eljárás. Gerendai bízik abban, hogy nyernek, elmarasztalás esetén ez a feljelentésük akár egy fellebbezés alapja is lehet.

Fotó: Marton Bálint
Életkép a tavalyi Szigetről

Derce Tamás az állításokra reagálva azt mondta: "veszélyes útra léptek" a Sziget Fesztivál szervezői, mert ha nem tudják bizonyítani a hamis tanúzást, akkor az hamis vád bűntette, aminek ugyanakkora a büntetési tétele, mint a hamis tanúzásnak. Hozzátette: a szervezőiroda nem tudja bizonyítani a felhozott vádat.

A polgármester kifejtette: a háttérben egy 5 milliárd forintos jogügylet áll, amelynek lényege, hogy ha veszélybe kerülne a Sziget megrendezése, akkor a megállapodás megszűnik. Ennek értelmében - mint mondta - a szervező cég elesik a számára már kifizetett 1,9 milliárd forinttól.