Vágólapra másolva!
Csütörtökön kezdődnek a szóbeli érettségi vizsgák. A diákok június 5. és június 11. között emelt szinten vizsgáznak, a középszintű szóbeliket június 16. és június 27. között tartják.
Vágólapra másolva!

Az Oktatási Hivatal közlése szerint az idén 124 415 vizsgázó jelentkezett érettségikre, néhány kivételtől eltekintve mindannyian tesznek szóbeli vizsgát. Középszinten 1134 középiskolában szerveznek szóbeli érettségit, a diákok 3388 bizottság előtt felelnek. Az Oktatási Hivatal 181 vizsgahelyszínen tart emelt szintű szóbeli vizsgákat.

Az érettségizők emelt szinten háromtagú tantárgyi bizottság előtt vizsgáznak. Összesen 1952 tantárgyi bizottság működik az emelt szintű szóbeli vizsgák időszakában, amely most kezdődik. Június 5. és 11. között emelt szinten, június 16. és 27. között pedig középszinten vizsgáznak a dikákok.

A szóbeli vizsga reggel nyolc óra előtt nem kezdődhet meg és este hatig be kell fejeződnie. A diákoknak tárgyanként (az idegen nyelvek kivételével) legalább 30 perc felkészülési időt kell biztosítani. A feleltetés időtartama középszinten, tárgyanként nem haladhatja meg a 15 percet, emelt szinten a 20 percet.