Jól jönne Orbánnak beszéde nyilvánosságra kerülése

Vágólapra másolva!
A Kéri László politológus szervezte zártkörű összejövetelen elhangzott Orbán-beszéd azért nem került eddig nyilvánosságra, mert azzal politikailag erősödhetne a Fidesz elnöke - írta a pénteki Magyar Hírlap egy olyan informátorra hivatkozva, aki - mint írják - jelen volt az április végi eseményen.
Vágólapra másolva!

Az ott elhangzottakat a kormánykommunikáció eleinte úgy állította be, mint "Orbán őszödi beszédét", ennek hangsúlyozásáról azonban mára letettek - olvasható a cikkben.

A lap informátora szerint ugyanis Orbán Viktor mondandója és stílusa még több, a beszélgetésen részt vevő baloldali-liberális politikai érzelmű, a kormánynak dolgozó szakembernek is tetszett.

A lap felhívja a figyelmet arra is, hogy a nagyközönség eddig nem hallhatta a rendezvényen elhangzott mondatokat, csak néhány cikk idézte "a szövegkörnyezetből kiragadott szavakat".

A Fideszben mindenesetre készülnek a további baloldali kiszivárogtatásra - írja a lap, de hozzáteszi: "a felvételen nehéz lesz megvágni az Orbán Viktor által elmondottakat, és úgy kiragadni a fontos részeket a szövegösszefüggésből, ahogy írásban erre lehetőség van".