Kétszázszor hívták a tűzoltókat az esőzés miatt

Vágólapra másolva!
Eddig kétszáz riasztást kaptak a tűzoltók a szombati esőzés miatt. Jellemzően az ország középső részén, Kecskeméten hívták ki tűzoltókat a legtöbbször a garázsokat, pincéket elöntő víz miatt.
Vágólapra másolva!

Az ország középső részén, különösen Kecskeméten okozott gondot az esőzés - közölte Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője. A megyeszékhelyről 130 bejelentés érkezett a tűzoltókhoz eddig, jellemzően pincéket, garázsokat, mélyen fekvő területeket öntött el az esővíz. A tűzoltók várhatóan éjszaka is szivattyúzni fogják a vizet. Baján 20-30 bejelentés érkezett a tűzoltókhoz vízelöntés miatt.

Pest megyében 50 riasztás volt a heves záporok miatt, elsősorban Érd, Vác, Dunakeszi, Dabas, Ráckeve környékéről.

A Közép-Dunántúlon Veszprém és Somogy megyében okozott gondot a sok eső: Tapolcán és Pápán 40-50, Somogy megyében 10 riasztás érkezett a tűzoltókhoz.

A Hajdú-Bihar megyei Püspökladányban is hirtelen esett nagy mennyiségű eső, 20-30 riasztást kaptak a tűzoltók. A heves zápor elsősorban a belvárosban okozott gondot.

Dobson Tibor elmondta: az OKF-en éjfélkor összegzik a megyei igazgatóságok adatait. Hozzátette: a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint az országban citromsárga a riasztási fokozat, ami azt jelenti, hogy nem veszélyes az időjárási körülmény, mindössze egy esős nap volt az országban.