Vágólapra másolva!
A politikai pártok valójában nem akarnak előre hozott választást - álltja a Budakalászi Polgári Körök Szövetsége. A szervezuet ezért aláírásgyűjtésbe kezd. Azt remélik, kellő számú szignóval nyomást gyakorolhatnak a döntéshozókra.
Vágólapra másolva!

Az előre hozott választások kikényszerítésére országos aláírásgyűjtési akciót indított a Budakalászi Polgári Körök Szövetsége, amelyhez eddig 12 civil szervezet csatlakozott - közölte az MTI-vel Novotny László, a szövetség szóvivője.

Az öt helyi polgári kört tömörítő szervezet azért indították el a civil kezdeményezést, mert megítélésük szerint a politikai pártok valójában nem akarnak változtatást, ragaszkodnak a személyes előnyöket jelentő parlamenti székhez.

Márpedig - álltja Novotny - az ország politikai, gazdasági, morális válságban van, ami nem tartható tovább, ezért a változtatást civil kezdeményezéssel kell felgyorsítani. Úgy véli, ha nagy számú aláírás gyűlik össze, annak nincs ugyan törvényi következménye, de erkölcsi pressziót gyakorolhat a döntéshozókra.

A szövetség honlapot is létesít az aláírások befogadására. A felhíváshoz eddig egyebek mellett a Nexus Környezetvédelmi és Érdekvédelmi Egyesület, a Civilek a Demokráciáért Egyesület és a Keresztény Értelmiségiek Szövetségek csatlakozott - közölte Novotny.