A megbízási szerződésekről adott számot a miniszterelnöki kabinet

Vágólapra másolva!
Összesen több mint 90 millió forint értékben kötött ötmillió forintosnál kisebb értékű megbízási szerződéseket az elmúlt egy évben a miniszterelnöki kabinet. A listát Daróczi Dávid kormányszóvivő adta ki a távirati iroda kérésére.
Vágólapra másolva!

A lista szerint tavaly június végétől 72 ilyen megbízási szerződés született. A szerződések többsége a kommunikációhoz, a PR-hez és az Új Tulajdonosi Programmal összefüggő teendőkhöz köthető.

Az Új Tulajdonosi Programról több tanulmány is készült, tanácsadóként egy-egymillió forintos megbízási szerződést kapott többek közt Kupa Mihály volt pénzügyminiszter Rotyis József, Csikós Bálint, Fellegi Tamás közgazdászok. A tőkepiaci szabályozással kapcsolatban Fenyő György tanácsadóként 2,6 millió forintot kap.

A megbízási szerződések egy része tanulmány megrendeléséről szól. A legdrágább anyagot a Tárki Társadalomkutatási Intézet készítette, amely 4,7 millió forintba került. A százhúsz oldalas anyag címe: Adótudatosság, fiskális illúziók és az állami újraelosztással kapcsolatos preferenciák 2007-ben.

Hárommillió forintot fizetett a Miniszterelnöki Hivatal a százoldalas, az egészségtudatossággal és az egészségügyi reformmal kapcsolatos attitűdökről szóló tanulmányért a Fabricula Oktatói- és Számítástechnikai Szolgáltató Bt.-nek. Ugyanennyibe került Az élettársi viszony jogi és társadalmi kezelése című, szintén százoldalas anyag, amelyet a Pillók és Társa Kereskedelmi és Szolgáltatási Bt. készített.

A Start Reklám Kft.-től három tanulmányt rendeltek 2,2 millió forintért: Baranya, Békés és Fejér megy komplex médiaelemzését kellett elkészítenie a cégnek.

A ConsultLink Bt. például 1,5 millió forintért elemezte nyolcvan oldalon az egészségüggyel kapcsolatos lakossági tájékoztatást tavaly, a minisztercsere idején.

A megbízási szerződésekről szóló listából kiderül, hogy tavaly "az állami vezetők operatív marketingjéhez kapcsolódó, a külső megjelenést, imázsteremtést elősegítő szaktanácsadásért" 2,4 millió forintot fizetett ki a Miniszterelnöki Hivatal a SYXY Kereskedelmi Kft.-nek.

A miniszterelnök szerepléseiről fotókat készítő vállalkozónak június 30-ig van megbízása, összesen 3,9 millió forintért. Az archiválást egy másik cég, az eM-Té Bt. végzi márciusig 1,58 millió forintért, utána három hónapig pedig ugyanennyiért az ARCA Bt. végzi ezt a feladatot.

A listán több kommunikációval foglalkozó megbízás is található. A miniszterelnöki kabinet kommunikációs stratégiájával kapcsolatos tanácsadásért 3 millió forintot kapott tavaly a Kelet Európai Humán Erőforrás Kft. Szintén 2007-re 4,9 millió forintos megbízása volt a Batiz Consulting Kft.-nek a kormányzat feketegazdaság elleni küzdelme, valamint a hétköznapi biztonság csomag kommunikációjában való részvételért.

A PRO FORMA UNIÓ Kulturális Szolgáltató Bt.-nek idén június végéig tart a megbízási szerződése, 1,7 millió forintért kormányzati üzeneteket készít elő, és tájékoztató kiadványokat szerkeszt. Média- és szemantikai elemzési feladatokat lát el a DEMOS Magyarország Kft. 1,1 millió forintos megbízási szerződés alapján.