Fehér port kapott az MSZP kaposvári irodája

Vágólapra másolva!
Ismét fehér port küldtek egy szocialista pártirodába, ezúttal Kaposváron. Az épületet kiürítették, a port elszállították vizsgálatra.
Vágólapra másolva!

Fehér port tartalmazó levél érkezett az MSZP kaposvári irodájába hétfőn, a rendőrség közveszéllyel fenyegetés miatt indított eljárást az ügyben.

A rendőrséget az irodában dolgozó, a hétfői postával érkezett levelet felbontó nő értesítette. A székházat kiürítették, a katasztrófavédelem megkezdte a műszeres méréseket és elszállította a port vizsgálatra a tisztiorvosi szolgálathoz - mondta Bíró Gábor, a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Bíró hozzátette: a kaposvári rendőrség ismeretlen tettes ellen indított eljárást. Május 7-én a fővárosban több kerületi MSZP-iroda kapott fehér port tartalmazó borítékot és az SZDSZ XIII. kerületi irodájába is érkezett egy kékesfehér port rejtő levél. Április 7-én az MSZP ajkai irodájába küldtek fehér port.

Január elején csaknem két tucatnyi szocialista országgyűlési képviselő kapott fehér port tartalmazó borítékot. A porról később kiderült, hogy nem volt benne az egészségre káros anyag. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség zaklatás vétsége miatt nyomoz.