Sportingatlanokról, kórházról szavaztatna a csepeli Fidesz

2008.06.16. 11:52

Három témában kezdeményez helyi népszavazást a Fidesz Csepelen. Az ellenzéki párt a Csepel SC ingatlanainak, a Ráckevei-Soroksári-Duna-partnak és a Weiss Manfréd Kórháznak az ügyében kérdezné meg az emberek véleményét. 

A Fidesz helyi népszavazásokat kezdeményez Csepelen - jelentette be Németh Szilárd, a Fidesz csepeli frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján.

Az első kérdés arra irányul, hogy a Csepel SC Alapítvány Béke téri és Duna-parti ingatlanjain kizárólag sportcélú fejlesztést engedélyező kerületi szabályozási tervről rendelkezzen az önkormányzat. A másik kérdés, hogy a Ráckevei-Soroksári-Duna-parton, a Gubacsi híd és a Királyerdő utca közötti területen kizárólag közcélú, intézményi és zöldterületi fejlesztést engedélyezzenek - ilyen kerületi szabályozási tervről alkosson helyi rendeletet az önkormányzat úgy, hogy a zöldterületi arány legalább 80 százalékos legyen.
   
A harmadik kérdéssel azt akarják elérni, hogy a csepeli önkormányzat kezdeményezze a fővárosi önkormányzatnál: a Weiss Manfréd Kórház fenntartói és vagyonkezelői jogát térítésmentesen adja át 2009 január 1-től Csepel önkormányzata részére, a szülészet-nőgyógyászati, gyermekgyógyászati, sebészeti és belgyógyászati fekvőbeteg-ellátás biztosítására.

KAPCSOLÓDÓ CIKK