Tíz évet kapott a lányát megerőszakoló csengelei férfi

Vágólapra másolva!
Tíz év fegyházra ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a csengelei  férfit, aki a saját lányát erőszakolta meg éveken keresztül. A a harminchét éves, rokkantnyugdíjas férfi első feleségének 13 éves hugával is fajtalankodott.
Vágólapra másolva!

Éveken át rendszeresen megerőszakolta saját lányát és több alkalommal is fajtalankodott első feleségének tizenhárom esztendős húgával az a csengelei férfi, akit kedden jogerősen tíz év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla. Az ítélet szerint a harminchét esztendős, büntetlen előéletű rokkantnyugdíjas férfi először 1997-ben fajtalankodott akkor hároméves kislányával, akit ezt követően, havi rendszerességgel, három éven át meg is erőszakolt.

2000 novemberében a vádlott elhagyta a családját és új élettársi kapcsolatot létesített. Gyermekei - édesanyjuk betegsége miatt - nevelőszülőkhöz kerültek. 2004 júniusától a vádlott a láthatások alkalmával ismét - kilenc alkalommal - megerőszakolta lányát. A kislány nem mert tiltakozni, mert a férfi megfenyegette őt, végül azonban mégis elmondta a történteket nevelőanyjának, aki értesítette a gyámhatóságot.

A vádlott és első feleségének húga között nagyon bensőséges kapcsolat alakult ki, a lány, különösen édesapja halála után, pótapaként tekintett a vádlottra, akihez feltétetlen bizalommal fordult. A férfi 2006 nyarán három-négy alkalommal - a gyerek tiltakozása ellenére - fajtalankodott akkor tizenhárom esztendős lányával is, aki a szünidőben a férfinál nyaralt.

A férfi az eljárás során és a tárgyaláson is tagadta a bűncselekmény elkövetését. A táblabíróság folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés és folytatólagosan elkövetett megrontás bűntettében jogerősen bűnösnek mondta ki a férfit, s ezért tíz év fegyházbüntetésre ítélte, a vádlott lányával kapcsolatos szülői felügyeleti jogát megszüntette.