Gergényi dicsérése miatt vizsgálja az ORTT a Nap-keltét

Vágólapra másolva!
Panasz érkezett az Országos Rádió és Televízió Testülethez a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorára, ezért a testület vizsgálatot indít. A panaszos szerint Verebes István műsorvezető "gátlástalanul dicsérgette" Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányt, valamint védelmébe vette a korábbi agrár-szakállamtitkárt.
Vágólapra másolva!

Elrendelte a Magyar Televízió Nap-kelte című reggeli műsorának hatósági ellenőrzését az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), miután egy néző panaszt tett. A panasz szerint a május 24-i adásban "Verebes István műsorvezető Gergényi volt főkapitánnyal folytatott beszélgetésben gátlástalanul dicsérgette annak munkáját, fellépését, a tévészékház elleni támadás eseteiben is" - közölte az ORTT sajtóirodája csütörtökön. A testülethez érkezett panasz arra is kitért, hogy Verebes kijelentette: hibát követett el, aki felmentette Gergényit.

A panaszos azt is kifogásolta, hogy Verebes István állást foglalt az ügyészségi vizsgálat alatt álló Benedek Fülöp szakállamtitkár ártatlansága mellett, a műsorban az után tudakozódva, hogy "kinek volt az útjában". A panasz szerint Verebes "az ügyészséget részrehajlással vádolta meg azzal, hogy politikai megbízatások alapján üldöz ártatlan embereket:"