Ellenzi az egyház a törvényes meleg párkapcsolatot

Vágólapra másolva!
A katolikus egyház tiltakozik az azonos neműek élettársi kapcsolata ellen, amelyet jövő évtől tesz lehetővé egy elfogadott törvény. A melegek bejegyzett élettársi kapcsolata ellen már a KDNP is tiltakozott.
Vágólapra másolva!

A katolikus egyház nem ért egyet az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatával és tiltakozik a tavaly decemberben elfogadott törvény ellen - közölte Bíró László püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) családügyi bizottságának elnöke. A püspök sajtótájékoztatót tartott az ügyben. Szerinte a jogszabály szinte a házasság szintjére helyezi a melegek kapcsolatát.

Az MKPK nyilatkozata szerint ez "veszélyes támadást jelent a társadalom alapvető intézménye, a család ellen". "Nem csak az egyház és a természeti törvény", hanem a magyar alkotmány szerint is "a család egy férfi és egy nő kizárólagos, a társadalom számára is hasznos életközössége, melynek célja a házastársak java és az élet továbbadása" - tették hozzá.

Hámori Antal, a Magyar Katolikus Családegyesület életvédő fórumának alelnöke a sajtótájékoztatón bejelentette: saját nevében beadványt nyújtott be az alkotmánybírósághoz, melyben kérte, hogy a testület mondja ki: az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatáról szóló törvény alkotmányellenes, mert "sérti az egy férfi, egy nő életközösségét magában foglaló házasság jogintézményét".

A jogszabály ellen a KDNP korábban hasonló indokokkal tiltakozott. A párt megsemmisítené a törvényt.