Felfüggesztették a rablással gyanúsított rendőrt

Vágólapra másolva!
Felfüggesztették beosztásából azt a hajdúhadházi rendőr tiszthelyettest, aki ellen rablás miatt nyomoznak, és méltatlansági eljárást is indítottak ellene. Ha bebizonyosodik, hogy elkövette a bűncselekményt, a rendőr akár nyolc évre is börtönbe kerülhet.
Vágólapra másolva!

Hajdúhadház rendőrkapitánya felfüggesztette beosztásából azt a tiszthelyettest, aki ellen rablás megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Debreceni Ügyészségi Nyomozó Hivatal - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata pénteken. A rendőrrel szemben egyidejűleg úgynevezett méltatlansági eljárást indítottak. Már őrizetbe vételét követően közleményben tudatták, hogy a "szükséges személyzeti intézkedéseket Hajdúhadház rendőrkapitánya megteszi".

A Debreceni Nyomozó Ügyészség kedden vette őrizetbe a hajdúhadházi városi rendőrkapitányság egyik tiszthelyettesét. A rendőrt rablással gyanúsítják, ennek a büntetési tétele 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés - mondta Jónáné Pocsai Edit, a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség szóvivője korábban. A rendőrrel szemben az eljárást a nyomozó ügyészség folytatja le.