Tudott a önkormányzat azokról a csalókról, akik azt ígérték, milliós részesedésért belvárosi lakások bérleti, majd tulajdonjogához juttatják ügyfeleiket. Az esetről a Blikk pénteki száma számolt be, amire a kerületi alpolgármester közölte, már korábban feljelentést tettek a csalók ellen.

Ingatlanmaffia tevékenykedik a Belvárosban, a bűnözők önkormányzati bérlakások pályázati elnyerését, majd megvásárlását ígérik az érdeklődőknek - erősítette meg egy napilap értesülést az MTI megkeresésére Jeneiné Rubovszky Csilla, az V. kerület alpolgármestere. A Blikk pénteki számában azt írta: jutányos áron kínálják megvételre Belváros-Lipótváros önkormányzatának több lakását, és a hivatalos papíroknak tűnő dokumentumokra Rogán Antal polgármester aláírását is ráhamisítják.

Jeneiné azt közölte, csalás miatt korábban már feljelentést tettek a rendőrségen, és tudomása szerint az ügyben két személy már előzetes letartóztatásban van. Elmondta, hogy az ismeretlenek azt a látszatot keltették, mintha önkormányzati kapcsolataikkal el tudnák érni, hogy az érdeklődők bérlakáshoz jussanak, amit később olcsón meg is vásárolhatnak. A csalók ezért több millió forint részesedést kértek.

Az alpolgármester azt mondta, az önkormányzatnak eddig nem tudtak kárt okozni a csalók. Mint mondta, erre nincs is igazán lehetőségük, mert a kerület évente mindössze 4-5 lakást tud bérbe adni. Szerinte a sértettek is tudták, hogy jogtalan, amire vállalkoztak, legalábbis erre utal, hogy egyikük sem érdeklődött az önkormányzatnál.

A hasonló esetek elkerülése érdekében Jeneiné arra hívta fel a figyelmet, hogy az önkormányzat a lakások bérbeadásához nem veszi igénybe közvetítők segítségét, az érdeklődőknek közvetlenül a hivatalhoz kell fordulniuk.