Szombattól életbe lépett a MÁV nyaralási szezonhoz igazított nyári menetrendje. Az új vasúti közlekedési rend augusztus 24-ig érvényes.

A nyaralási főszezon igényeihez igazított nyári menetrend június 21-től, szombattól érvényes, egésze augusztus 24-ig eszerint közlekednek a vonatok - tájékoztatott Kavalecz Imre, a MÁV szóvivője.

A nyári menetrend alatt Bécsből Szombathelyen, Tapolcán és Balatonfüreden át Székesfehérvárra közvetlen kocsik közlekednek. Az észak-balatoni vonalon a Batsányi és Tihany InterCity vonatpárok közlekednek Budapest-Tapolca között. Budapest-Tapolca között négy pár vonat közlekedik; Budapest-Balatonfüred között három vonatpár közlekedik; Záhony-Debrecen-Budapest-Tapolca útvonalon pedig egy pár vonat szállítja az üdülőket.

Budapest-Nagykanizsa-Murakeresztúr-Zágráb útvonalon a Kvarner IC és a Maestral nemzetközi gyorsvonat közlekedik, melyek közül az utóbbi, közvetlen kocsikat továbbít Split illetve Rijeka tengerparti városokba. Budapest-Nagykanizsa-Gyékényes-Velence útvonalon a Venezia EuroNight közlekedik, Krakkó-Kassa-Miskolc-Keszthely között a Hernád InterCity vonat biztosít eljutást.

A nyári forgalom ideje alatt a Kanizsa-Zala InterCity vonattal is eljuthatnak Budapestről Nagykanizsára, illetve Keszthelyre. Budapest-Nagykanizsa között öt vonatpár szállítja az utasokat, továbbá Pécs-Fonyód-Keszthely-Celldömölk, illetve Szombathely között két vonatpár, Sátoraljaújhely-Budapest-Nagykanizsa és Keszthely között egy pár vonat közlekedik.

Naponta közvetlen gyorsvonatok biztosítják az eljutást Záhony-Debrecen-Balatonszentgyörgy és Miskolc-Balatonszentgyörgy között. Naponta további egy pár gyorsvonat Budapest-Fonyód között jár. Vasárnaponként egy gyorsvonat közlekedik Nagykanizsa, illetve Keszthely és Budapest között, a délutáni megnövekedett utazási igények kielégítése céljából. Székesfehérvár-Balatonszentgyörgy között 13 pár regionális személyvonat közlekedik.

A nyári menetrendi időszakban - június 21-től augusztus 24-ig - szombatonként és vasárnaponként egy pár vonat Siófok expresszként közlekedik Budapest-Déli pályaudvar-Siófok-Budapest között. A vonat Budapest-Kelenföldön, Székesfehérvárott, Szabadisóstón és Szabadifürdőn áll meg.