Munkájukat ünnepelték a focizó metróépítők

Vágólapra másolva!
A befejezett munka megünneplésével indokolja az illetékes építésvezető, miért fociztak a 4-es metró Baross téri állomásánál dolgozó munkások péntek délután. A munkavédelmi főfelügyelőség szerint nem tiltja a törvény, hogy munkaterületen focizzanak a dolgozók.
Vágólapra másolva!

A réselési munkák, vagyis egy munkafázis lezárását ünnepelték munkaidő után azok a metróépítők, akik a 4-es metró Baross téren épülő állomásánál a felszínen futballoztak - olvasható Szalay Tibornak, a Baross téri állomást kivitelező cég építésvezetőjének hétfői közleményében.

"Kemény, embert és gépet próbáló fél év" után - és egy német gépkezelő kolléga búcsúztatása végett - kezdődött az egyórányi kikapcsolódás a pénteki munkaidő után, délután három órakor, figyelve a munkavédelmi előírásokra - közölte az építésvezető. Hozzátette: reméli, hogy a budapestiek megértik az első látásra talán furcsának tűnő ünneplést.

Egy blogon vasárnap megjelentetett videón az látható, hogy a 4-es metró Baross téri állomásának dolgozói a tér elkerített részén fociznak. Gedeon András, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség szóvivője szerint a munkavédelmi törvény azt írja elő, hogy a munkavállaló köteles rendet, tisztaságot tartani a munkaterületen, fegyelmezetten viselkedni, és saját, valamint munkatársai testi épségét óvni. A törvény olyasmiről nem szól, hogy munkaterületen labdarúgást játszani tilos - tette hozzá.