Veszélyeztetés miatt nyomoznak a lezuhant helikopter ügyében

Vágólapra másolva!
Rendőrségi eljárás indult ismeretlen tettes ellen a Nagybajomnál vasárnap lezuhant helikopter ügyében. A gép Csányi Sándor, az OTP vezérének tulajdona, a megyei napilap értesülései szerint ismerősei utaztak a helikopteren.
Vágólapra másolva!

Légiközlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen a vasárnapi nagybajomi helikopterbaleset miatt. A kaposvári, a pécsi és a zalaegerszegi kórházba szállított súlyos sérültek közül senki nincs életveszélyben - mondta Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A helikopter roncsait Kaposújlakra szállították, ahol a Nemzeti Közlekedési Hatóság Repülésbiztonsági Igazgatósága és a Közlekedésbiztonsági Szervezet szakértői vizsgálják meg, és igyekeznek kideríteni a baleset okait.

Vasárnap délután a Somogy megyei Nagybajom külterületén a felszállás után nem sokkal tizenöt-húsz méter magasról a fákra zuhant, majd a fölbe csapódott egy helikopter öt utasával. A helikoptert üzemeltető kft. ügyvezetője szerint a Gazella típusú bérelt gép magáncélú repülést végzett. A helikopter a Csányi Sándor tulajdonában lévő Alexander Kft.-é, a baleset idején bérelték a gépet.

A Somogyi Hírlap értesülései szerint a gép Csányi Sándor birtokáról, a nagybajomi régi munkásőrbázisról szállt fel, és a sérültek a bankvezér ismerősei. A helikopteren tartózkodók a megyei lap szerint a vadkárt akarták felmérni a mezőgazdasági területen.