Megúszta a medence lefolyójába szorult kislány

Vágólapra másolva!
Jól van az a 10 éves kislány, akit a hajdúnánási strandon beszippantott a medence lefolyója, miközben a vizet engedték le. Az orvosok szerint a pszichés sérülései nagyobbak, mert csak pár zúzódást szenvedett.
Vágólapra másolva!

Stabil az állapota annak a 10 éves kislánynak, akit a hajdúnánási strandon beszippantott a medence lefolyója - közölte a debreceni Kenézy Gyula kórház sajtóreferense, Szentgyörgyi János. Elmondta, hogy a mentők vasárnap 21.30 órakor szállították zúzódásos sérülésekkel, hát- és tomporfájdalmakkal a kislányt a kórházba. A kislányt pszichiáter is megvizsgálta, mert úgy tűnik, a pszichés sérülése nagyobb, mint a fizikai sérülései.

A hajdú-bihari rendőr-főkapitányság szóvivője, Vezendi Jánosné szerint az ügyben semmilyen rendőrségi feljelentés nem érkezett, de miután azonban értesültek az ügyről, tájékozódnak a baleset körülményeiről.

A MTI annyit tudott meg, hogy a hajdúnánási strandon éppen leeresztették a medencét, amikor a baleset történt. A kislányt a lefolyó beszippantotta, de azonnal kihúzták. Később, miután fájdalmai voltak, értesítették a mentőket, akik Debrecenbe szállították.

2003-ban egy 7 éves kisfiú meghalt, amikor az albertirsai strandon az egyik medence lefolyójába szorult. A kisfiút a medence leengedése közben keletkező vákuum szippantotta be a rács nélküli lefolyóba. Az eset után országosan ellenőrizni kezdték a strandokat, hogy feltárják a műszaki és biztonságtechnikai hiányosságokat.