Sztrájkot helyezett kilátásba a Volán

Vágólapra másolva!
Sztrájkot szerveznek a Volán-társaságoknál működő szakszervezetek, amennyiben a társaságok magánkézbeadásáról az érdekvédelmi szervezetek megkérdezése nélkül dönt június 30-i ülésén a kormány - jelentette be közleményében a Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége.
Vágólapra másolva!

A cégcsoport szakszervezetei minden törvényes eszközt megragadnak, amennyiben a tulajdonos nem vonja be az érdekvédőket a döntéshozatali folyamatokba. Aláírásgyűjtéssel kívánják elérni, hogy a parlament tűzze napirendre a volánosok ügyét - áll a közleményben.

Horváth László, a Közlekedési Munkástanácsok Szövetségének alelnöke elmondta: az érdekvédők (Közlekedési Munkástanácsok Szövetsége az Autóbusz-közlekedésben Dolgozók Uniója és a Liga Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége) visszautasítják a Volán-társaságokat ért, a sajtóban megjelent vádakat, amelyek szerint a volántársaságok szervezetlenek, roncsok szállítják az utasokat, a járműbeszerzések az adófizetőket terhelik.

Az érdekvédők rámutatnak: éppen a szervezett működés teszi lehetővé a közszolgáltatási szerződésben előírt, veszteséges szolgáltatások ellátását: a Volán-járatok teremtik meg az összeköttetést a zsáktelepülések, kisfalvak és a külvilág között. Ugyanakkor a Volán-társaságok alapproblémája az, hogy a kormányzat a veszteséget nem vagy csak részben ellentételezi.