Már nyárra vízummentességgel kecsegtet az USA

Vágólapra másolva!
Július végéig aláírhatják az amerikai vízummentességhez szükséges utolsó kétoldalú megállapodást Magyarország és az Egyesült Államok között - jelentette be kedden April Foley, az Egyesült Államok budapesti nagykövete.
Vágólapra másolva!

Nyáron megszülethet az amerikai vízummentességhez szükséges utolsó kétoldalú megállapodás is Magyarország és az Egyesült Államok között. A bűnügyi adatok cseréjéről szóló szerződést várhatóan július végéig aláírják - mondta kedden April Foley, az Egyesült Államok budapesti nagykövete.

A bűnügyi adatok cseréjéről szóló megállapodásról még nem kezdődtek meg a tárgyalások, ennek ellenére július végéig aláírhatják a kétoldalú szerződést. Akár szeptemberben szavazhat az Országgyűlés a megállapodásról, amelyet így a köztársasági elnök már októberben jóváhagyhat - mondta April Foley.

Októberben derül ki az is, hogy tíz százalék alatt lesz-e az elutasított vízumkérelmek aránya. Az eddigi adatok biztatóak, Magyarország valószínűleg megfelel majd ennek az elvárásnak - tette hozzá a nagykövet.