Újrakezdik a rendőrségen megvert perui férfi ügyét

Vágólapra másolva!
Keddi ítéletében a Fővárosi Ítélőtábla új eljárást rendelet el abban az ügyben, amelyben egy rendőrt azzal gyanúsítanak, hogy kőbányai rendőrkapitányságon bántalmazott egy perui férfit. Az ítélőtábla szerint az elsőfokú bíróság eljárási hibákat vétett, amikor felmentette a rendőrt.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Ítélőtábla új eljárás lefolytatását rendelte el keddi jogerős ítéletében a 2006 őszén, a kőbányai rendőrkapitányságon elkövetett bántalmazás ügyében, amikor a rendőrök egy előállított perui férfit bántalmaztak.

Az ítélőtábla szerint az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság (FB) - amely januárban felmentette a hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás alól az elsőrendű vádlottat - olyan eljárási hibákat vétett, amelyek miatt az ítélet alkalmatlan a felülvizsgálatra.

A kőbányai kapitányságon szintén 2006. szeptember 21-én egy másik előállítottat is bántalmaztak, az elsőfokú bíróság ebben bűnösnek találta a per másodrendű vádlottját, ezért a hadnagyot egy év fogházra ítélte, amelynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette. Az ítélőtábla kedden úgy döntött, a vádlott nem méltó az előzetes mentesítésre, így nem dolgozhat tovább rendőrként