Többen pályázhatnak a kazincbarcikai kórház üzemeltetésére

Vágólapra másolva!
Bővítik a pályázók körét az észak-borsodi Kazincbarcikán, a városi kórház hosszú távú üzemeltetésére kiírt pályázatban; erről csütörtöki ülésén döntött a helyi képviselő-testület - jelentette be Maros Éva, az önkormányzat szóvivője.
Vágólapra másolva!

Szitka Péter polgármester az ülésen közölte: a képviselők felelőssége az, hogy Kazincbarcika számára a legideálisabb pályázót találják meg, aki hosszú távon korszerű, minőségi egészségügyi szolgáltatást biztosít a településen és az annak környezetében élő betegek, gyógyulni vágyók számára.

Hozzátette, ezért is található több új elem a pályázatban, amelyet június végén hirdetnek meg. A lehetséges pályázók körének tovább bővítését szolgálja, hogy az OEP-finanszírozással működő költségvetési intézmények, valamint egészségügyi intézmények részlegét működtető gazdasági társaságok részvételét is lehetővé teszik.

Az önkormányzat képviselő-testülete tavaly október 12-én döntött arról, hogy nyilvános pályázatot írnak ki az egészségügyi feladatok húsz évre történő átadásáról és az ahhoz kapcsolódó vagyonkezelői jog átruházásáról. Az első pályázat eredménytelenné nyilvánítása után január 8-án járt le az újabb pályázati határidő; akkor a Debreceni Egyetem, a Hospinvest Zrt., valamint a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház közösen a Medcenter Egészségügyi Szolgáltató Kft.-vel adott be pályázatot.

Hat ellenzéki képviselő márciusban helyi népszavazást kezdeményezett a kórház ügyében. A május 18-ai népszavazás azonban érvénytelen volt.