Bezár nyárra a rendőrök toborzóirodája

Vágólapra másolva!
Nyári szünet miatt bezárták a BRFK belvárosi toborzóirodáját - írja a Népszabadság. A lap szerint soha ennyien nem jelentkeztek még egy évfolyamra rendőrnek.
Vágólapra másolva!

Bezárták a BRFK belvárosi toborzóirodáját, mert nyári szünetet tartanak. A március 15-e óta működő irodát több százan keresték fel az elmúlt hetekben, 1308-an vittek magukkal jelentkezési lapot, de alig több mint 400-an jelentkeztek rendőrnek - írja a Népszabadság.

A lap szerint Tóth Gábor, a közel 1300 fős rendőrlétszámhiánnyal küszködő Budapest főkapitánya nem várt ekkora érdeklődést.

A jelentkezetteknek még túl kell jutniuk különféle alkalmassági vizsgálatokon, és el kell égezniük a rendőr-szakközépiskolát is. Tóth Gábor úgy számol, ha csak minden harmadik-negyedik jelölt felel meg a követelményeknek, majd végzi el az iskolát, akkor is évente 50-70 budapesti kötődésű új rendőre lesz a BRFK-nak - ha jövőre és azután is ilyen sikeres lesz a toborzás.

Soha ennyien nem, jelentkeztek még egy évfolyamra egyszerre rendőrnek a fővárosból és az agglomerációból - írja a Népszabadság.