Nem váltották le a nagykanizsai jegyzőt

Vágólapra másolva!
Nagykanizsán a többségben lévő fideszes képviselők kezdeményezték, hogy féléves próbaideje után szüntessék meg a helyi jegyző közszolgálati jogviszonyát, végül a Fideszből kiszavazó képviselők miatt mégis helyén maradhatott Tuboly Marianna.
Vágólapra másolva!

A Fidesz nyolc önkormányzati képviselője kezdeményezte, hogy a féléves próbaidő lejártának utolsó napján szüntessék meg a jegyző közszolgálati jogviszonyát. Az ebben a témában összehívott rendkívüli közgyűlésen hétfőn többszöri ellenzéki kérdésre sem indokolták meg a többségben lévő fideszes képviselők, hogy miért nem elégedettek Tuboly Marianna munkájával. Indoklásuk szerint a közalkalmazottak jogállásáról szóló alapján a munkáltatónak nem kell indokolnia.

Az MSZP, az MSZDP és az SZDSZ képviselői felidézték, hogy az elmúlt évben egymillió forintot fordított az önkormányzat arra, hogy kiválasszák a megfelelő jegyzőt, akit végül a teljes közgyűlés egyhangú döntéssel választott meg.

A Fidesz képviselőinek leváltási kezdeményezése ellenére hétfőn a név szerinti szavazáskor a frakcióból két képviselő a tartózkodás mellett döntött, így 12-11 arányban a másik oldal került többségbe és ezzel maradhatott pozíciójában a köztisztviselő.

A rendkívüli közgyűlés összehívásának előzménye, hogy a múlt csütörtökön megtartott soros ülésen Marton István polgármester azt a határozati javaslatot terjesztette elő, hogy a közgyűlés támogatja a jegyzővel a próbaidő utáni további közös munkát. Erre akkor a szintén fideszes támogatottsággal megválasztott polgármester mellett két szocialista, egy városvédő és egy fideszes képviselő szavazott igennel.