Megint támadás ért egy melegklubot

Vágólapra másolva!
Ismét Molotov-koktélos támadás ért egy melegklubot Budapesten - adta hírül a Klubrádió és egy homoszexuális témákkal foglalkozó internetes oldal. Szombaton tartják a melegfesztivált, és a rendőrség arra számít, hogy a tavalyinál is durvább módon akarják majd megzavarni a felvonulást a tiltakozók.
Vágólapra másolva!

Négy Molotov-koktélt dobtak szerdáról csütörtökre virradó éjjel egy melegek által látogatott budapesti szórakozóhely, a Magnum szauna előterébe - az esetről a Klubrádió és a Pride.hu nevű internetes oldal is beszámolt. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletén az [origo]-val azt közölték, hogy később adnak ki közleményt a történtekről.

Az MTI-nek a Szimpozion Egyesület nevű meleg szervezet megerősítette, hoyg támadás érte a klubot. a négy palackból kettő tüzet okozott, a helyiségben lévő székek kaptak lángra - tájékoztatta a távirati irodát Virág Zsolt ügyvivő, aki szerint a támadásban a pultnál tartózkodó alkalmazottak könnyebb sérülést szenvedtek.

A Klubrádió szerint a szórakozóhely Budapest VIII. kerületében található. A Pride.hu arról számolt be, hogy a szaunát előre figyelmeztették a készülő támadásról, amelyben végül nem sérült meg senki, viszont az előtérben lévő székek szétégtek.

Múlt pénteken egy másik, szintén melegek által látogatott szórakozóhelyet, az V. kerületi Action bárt érte támadás. Előtte telefonon figyelmeztették a klub munkatársait.

Az Action bár címére van bejegyezve a július 5-re tervezett melegfesztivált szervező Szivárvány Misszió Alapítvány. A rendőrség arra számít, hogy a felvonuláson a tavalyinál szervezettebb, hevesebb, kegyetlenebb támadások érik majd a résztvevőket. Tavaly megdobálták a felvonulókat, többen sérüléseket is szenvedtek.