Gyerekek dolgoznak az M7-es építésén

Vágólapra másolva!
A Zalai Hírlap szerint több gyerek dolgozik az M7-es építésén a megyében. Zalakomár jegyzője megerősítette: tudnak a gyerekmunkáról, de amíg az iskoláskorúak nem tesznek tanúvallomást, nem tehet semmit a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Több gyerek is dolgozott és most is dolgozik az M7-es Zalakomár és Nagykanizsa közti szakaszának építésénél - írta pénteki számában a Zalai Hírlap. Az iskoláskorúak nagy részét Zalakomárból toborozzák, munkájukért napi kétezer forintot fizetnek.

Egy zalakomári édesapa szerint a gyermekeket egy helyi férfi bírja rá őket a munkára, aki ezen kívül lopásra is ráveszi őket. Az édesapa állítását Rontó Károly, a falu jegyzője megerősítette. "Ő is, de még a rendőrség is tisztában van vele, hogy kik végeztetik el e piszkos munkát a fiatalokkal, ám amíg a gyerekek nem tesznek tanúvallomást, addig az ő kezük is meg van kötve" - mondta a lapnak.

A jegyző beszélt arról is, hogy az autópálya-építés óta sokan költöztek Zalakomárba, főként Borsod megyéből. Nagy részük a munka reményében ment Zalába, többen alvállalkozóként dolgoznak a sztrádaépítésen. Jelenleg hatvan olyan cég van, amely részt vesz a munkálatokban, de a vállalkozói tevékenység után a felszólítás ellenére sem fizetnek iparűzési adót - közölte a Zalai Hírlap.