220 ezret kapott egy beteg gyerek a neki gyűjtött millióból

Vágólapra másolva!
Egy alapítvány egymillió forintot gyűjtött össze egy nyílt gerinccel született kisfiúnak. Az összegből azonban csak 220 ezret utalt át a kisfiú családjának - írja a Békés Megyei Hírlap. Az alapítvány azt állítja, a többi pénzt működési költségekre forították.
Vágólapra másolva!

Egymillió 90 ezer forintot gyűjtött össze az újkígyósi bejegyzésű Érző Szív Alapítvány egy beteg kisfiúnak. A pénzből azonban mindössze 220 ezret kapott meg a család - írja a Békés Megyei Hírlap.

A nyílt gerinccel született kisfiú édesanyja azt mondta az újságnak: abban bíztak, hogy az összegyűjtött pénzből kerekes széket vehetnek vagy pedig akadálymentesíteni tudják a lakásukat. "Jogtalanul gyűjtöttek a gyermekem nevére pénzt" - mondta az anya, miután kiderült, hogy nem kapják meg az összegyűjtött pénzt, hanem annak csak egy részét.

Az asszony szerint a helyzetüket nehezíti az is, hogy a közelmúltban vesztették el a szentesi kórház ellen indított műhibapert, így ennek közel félmilliós költségét is nekik kell kifizetniük. Így ezért is jött volna jól az alapítvány által gyűjtött pénz.

Az alapítvány azt állítja, mivel nemrég alakultak, a pénz többi részét működési költségekre fordították. Az alapítvány szerint a gyűjtésnek csak a telefonköltsége 317 ezer forintra volt, benzinre 214 ezret költöttek, de a nyomtatóba való festék is 34 ezerbe került.

Az anya azt állította: a Békés Megyei Ügyészséghez fordul jogorvoslatért. Az ügyészség szerint keddig ez azonban nem történt meg.