Tovább nyomoznak a műtőkocsiról leesett beteg ügyében

Vágólapra másolva!
Szeptember elejéig meghosszabbították a nyomozást a műtőkocsiról leesett, majd később elhunyt nő ügyében. A rendőrség már kihallgatott egy gyanúsítottat.
Vágólapra másolva!

Szeptember elejéig meghosszabbították a nyomozást annak a betegnek az ügyében, aki a szolnoki Hetényi kórházban leesett a műtőkocsiról és később meghalt - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

A vizsgálatot foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indították fokozott ügyészségi felügyelet mellett. Az újabb megjelölt határidő lejártáig várhatóan végleg lezárják az ügyet. A legutóbb júniusban hosszabbították meg a nyomozás határidejét, ami július elején járt le. A nyomozás során eddig egy embert hallgattak ki gyanúsítottként, a saját védelmében felhozott állításait még ellenőrzik.

Tavaly szeptember 27-én a szolnoki kórház központi műtőjének előkészítő-helyiségében esett le a műtőkocsiról egy 50 éves martfűi nő, aki az eséstől fejsérülést szenvedett. Ezt követően az intézmény intenzív osztályán ápolták, ahol október 5-én elhunyt. A rendőrség többek között arra keresi a választ, hogy vajon az eséskor szerzett sérülések közrejátszhattak-e a beteg halálában. Ennek megállapításához szakértői vélemények készültek.

A beteg állapota és a körülmények tisztázása miatt a kórház akkori megbízott főigazgatója az eseményt követően bejelentést tett a rendőrségnek. Az ügyben munkahelyi fegyelmi eljárás indult, amelyet a rendőrségi nyomozás lezárásáig felfüggesztettek.