Szonda Ipsos: Régóta nem volt ilyen népszerű Gyurcsány

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc kormányfő támogatottsága közel egy éve nem volt olyan magas, mint jelenleg - derül ki a Szonda Ipsos felméréséből. Az elmúlt egy évben Orbán Viktor minden társadalmi csoportnak rokonszenvesebb volt, mint a kormányfő, most viszont megítélésük közel egyforma a nyugdíjasok és a fővárosban élők körében.
Vágólapra másolva!

Továbbra is Sólyom László köztársasági elnök áll a politikusok népszerűségi listájának élén - derül ki a Népszabadságban közölt Szonda Ipsos felmérésből. Az államfő 5 pontos visszaesése - a támogatottsága 48 pont - nem köthető valamely társadalmi, politikai csoporthoz, kisebb mértékben mindenhol csökkent a támogatottsága.

Csökkent a népszerűsége Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének is. Támogatottsága jelenleg 43 pont. A 4 pontos visszaesést valószínűleg Orbán kiszivárgott gazdasági elképzelései - egy zártkörű rendezvényen Orbán állítólag azt mondta: leállítanák a nagyberuházásokat, befagyasztanák a nyugdíjakat - okozták. Orbán megítélése jelentősen romlott a szakképzetlenek, az állás nélküliek, a nyugdíjasok és a falvakban élők körében.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök mostani 30 pontos támogatottságának az a jelentősége, hogy utoljára egy évvel ezelőtt érte el ezt az értéket, azóta mindig kevesebb volt ennél. A kormányfő támogatottsága különösen az 50 év felettiek, az alacsony iskolázottságúak és a fővárosiak körében nőtt. Az elmúlt egy évben Orbán minden társadalmi csoportnak rokonszenvesebb volt, mint a kormányfő, most viszont megítélésük közel egyforma a nyugdíjasok és a fővárosban élők körében.