Ezer magyar bűnöző bujkálhat Thaiföldön

Vágólapra másolva!
Csaknem ezer magyar köztörvényes bűnöző választotta a börtön helyett a thaiföldi üdülőparadicsomot - írja a Napi Gazdaság. Információik szerint sokan az ázsiai országban várják meg az elévülési idő leteltét, mások végleg letelepednek. Thaiföld azért ideális hely a körözött bűnözők számára, mert nincs kiadatási egyezménye Magyarországgal, ráadásul kevés pénzből is meg lehet élni.
Vágólapra másolva!

A Napi Gazdaság információi szerint elérte az ezret azoknak a magyaroknak a száma, akik a bírósági ítélet elől Thaiföldre menekülnek. Vannak, akik az elévülési idő letelte után hazaköltöznek, míg mások végleg letelepednek az ázsiai országban. Az adatot a lap kérdésére az Országos Rendőr-főkapitányság sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta. A rendőrség szerint jelenleg közel 16 ezer magyart köröznek, de a körözés elrendelésétől számított másfél éven belül csaknem 90 százalékukat elfogják.

A lap szerint Thaiföld azért vonzó, mert nincs kiadatási egyezménye Magyarországgal, mérete és bürokratikus rendszere miatt pedig még azt is nehéz megállapítani, valóban ott bujkál-e a körözött bűnöző. A nagy turistaforgalom miatt bujkálni sem igazán kell, ráadásul rendkívül olcsó itt az élet, a magyar életszínvonalnak megfelelő körülményeket havi 500 euróból egy egész család számára fedezni lehet. Névtelen forrásokra hivatkozva a lap azt írja, hogy a Thaiföldre menekülők között a piti csalóktól a komoly bűnözőkig mindenféle elítélt akad, és nagyjából minden negyedik bűnözőt keresik gazdasági bűncselekmény miatt.