Vasvillával és autóval támadtak zalai rendőrökre

Vágólapra másolva!
Vasvillával támadt az intézkedő rendőrökre egy lovas kocsin ülő férfi a Zala megyei Zalakomárban szerdán este; Galamboknál, a 7-es főút kereszteződésénél pedig egy rendőrnek úgy kellett elugrania a jelzése ellenére tovább hajtó kocsi elől. Mindkét esetben figyelmezető lövéseket adtak le a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Szerda este Zalakomárban a rendőrök ellenőrizni akartak egy lovas kocsit hajtó férfit és két utasát. A férfiak ellenszegültek, egyikük vasvillával támadt a rendőrökre, mire ők csak figyelmeztető lövéssel tudták megfékezni - közölte a Zala megyei rendőrség sajtóreferense, Csizmazia Péter.

Ugyanaznap este bejelentés érkezett, miszerint a miháldi presszóban többen megtámadták a kocsmárost és cigarettát vittek el. Az öt férfi személygépkocsival Galambok irányába hajtott, a helyszínre küldött rendőrök a 7-es főút kereszteződésénél próbálták megállítani az autót. A rendőri jelzés ellenére azonban a kocsi továbbra is a rendőr felé haladt, akinek végül el kellett ugrania az autó elől. Ezt követően figyelmeztető lövést adtak le. Még az éjszaka folyamán elfogták és őrizetbe vették az öt férfit.

Az elsődleges vizsgálatok szerint a figyelmeztető lövések leadása mindkét esetben jogszerű és szakszerű volt, az eljárást az illetékes Zala Megyei Nyomozó Ügyészség viszi tovább - mondta a sajtóreferens.