Kukában találtak egy állítólagos 4-es metrós iratköteget

Vágólapra másolva!
Egy balatonszárszói szelektív kukában landolt egy az épülő 4-es metróval kapcsolatos vaskos iratköteg egy közeli település polgármestere szerint, aki véletlenül akadt a hivatalos tervdokumentációnak kinéző papírhalomra. A 4-es metró projektigazgatóságán azt mondták, előbb meg akarják vizsgálni az iratköteget, mielőtt nyilatkoznak az ügyben.
Vágólapra másolva!

Egy balatonszárszói szelektív hulladékgyűjtőben hétfő reggel óriási halom kidobott tervdokumentációt talált a közeli Teleki polgármestere, Hári László, aki azt állítja, hogy a 4-es metró tervrajzaira bukkant véletlenül a kukában. "Papírszemetet akartam kidobni, még mérges is lettem, mikor láttam, hogy teljesen tele van tömve a szelektív gyűjtő. Mikor kihúztam a kupacból egy papírt, láttam, hogy a Bocskai téri metrómegálló tervei, utána megtaláltam a Móricz Zsigmond körtéri rajzokat" - mondta a polgármester.

Hári László szerint akár fontos, titkos adatokat, így biztonsági jellegű információkat is tartalmazhatnak a rajzok. Részletesen leírta, hogy a megtalált fejléces papírokon hivatalos építészeti, villamossági tervek láthatóak, amelyekből minden kiderül a metrójáratokról, szellőzőkről, kivezető nyílásokról. "Pár darabot magammal hoztam bizonyítékképpen, de az 50-60 kilónyi dokumentum akár még mindig ott lehet" - tette hozzá.

A 4-es metró beruházását irányító DBR Metró Projekt Igazgatóság annyit közölt: "feltételezhetően tenderanyagokról lehet szó", de addig nem tudnak nyilatkozni a balatonszárszói hulladékgyűjtőben talált dokumentumokról, amíg nem látták azokat. Később viszont azt közölték: a megtalált dokumentáció nem a BKV Zrt-től, illetve nem a DBR Metró Projekt Igazgatóságról került ki, hiszen mindkét szervezet rendelkezik iratkezelési szabályzattal, és eszerint járnak el. Megismételték, hogy az iratok feltehetően valamelyik, a metróberuházi tenderen induló cégtől kerülhetett a szelektív szemétgyűjtőbe. A DBR azonnali vizsgálatot rendelt el.

Hétfő délután a papírok már a balatonszárszói önkormányzaton voltak, de a polgármestert, Méhész Lászlót nem sikerült elérnünk.