Elhalászták Gyurcsányék elől a kötcsei telket

Vágólapra másolva!
Nem építhet házat a Somogy megyei Kötcsén a Gyurcsány család, miután egy nő bejelentette, élni kíván elővásárlási jogával. A kormányfő álítólag kocogás közben talált az apró falura, ahol nyaranta nagy összejövetelt tart a Fidesz is.
Vágólapra másolva!

Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felesége mégsem veheti meg azt a kötcsei telket, amelyért 17,2 millió forintot ajánlott. Ugyanis egy balatonszemesi nő, Póczáné Nagy Erzsébet élt elővételi jogával, és kedden aláírta az adásvételi szerződést a tulajdonos Kővári családdal a mintegy másfél hektáros Somogy megyei külterületi ingatlanról - közölte az aláírás után a vevő az MTI-vel.

A Kormányszóvivő Iroda korábbi közlése szerint a miniszterelnök és felesége házat kívánt építeni a mindössze ötszáz lelkes zsáktelepülésen. A telken korábban kemping működött. A vételi szándék bejelentése után a faluban hirdetményt tettek ki a jelenlegi tulajdonosok, hogy aki akar, élhet elővásárlási jogával. Ennek határideje június 15. volt.

Póczáné elővásárlási jogára hivatkozva a miniszterelnök feleségével azonos összeget ajánlott a telekért. A vevő egyelőre nem kívánt nyilatkozni a telekkel kapcsolatos terveiről. Azt mondta, néhány nap múlva szívesen beszél erről.

Gyurcsány Ferenc blogjában azt írta, kocogás közben bukkant az apró Somogy megyei falura, amelybe beleszeretett, és elhatározta, házat épít ott. Érdekes módon a településen évek óta találkozókat szervez a Fidesz is, Polgári Piknik néven. Tavaly Orbán Viktor Fidesz-elnök azt mondta, az összejövetel "a jobboldal teljes szellemi erejének felvonulása".