A szombati Népszava szerint nem lesz komoly kihívója Gyurcsány Ferenc pártelnöknek az MSZP február végi tisztújító kongresszusán, ehhez azonban az is kell, hogy a kormányfő ősszel biztosítani tudja a költségvetés és az adótörvények elfogadásához szükséges parlamenti többséget.

A Népszavának nyilatkozva a párt mértékadó politikusai ma nem számolnak azzal, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfőnek komoly kihívója akadna a pártelnöki poszt elnyeréséért folytatott versenyben. Ám vannak, akik szerint ez a helyzet megváltozik, ha a miniszterelnöknek nem sikerül megszereznie a költségvetés és az adótörvények elfogadásához szüksége támogatást a Szabad Demokraták Szövetségétől - tette hozzá a politikai napilap.

A tisztújítás októberben már elkezdődhet. A februári kongresszuson pedig a szocialisták arról a vezetésről döntenek majd, amely a 2010-es választásokig vezeti a pártot, de ekkor határoznak a 2009-es európai parlamenti listáról is - írta a Népszava.

Hol nyaral Gyurcsány?

Közben a Blikk is a kormányfővel foglalkozik, de a bulvárlap inkább a Gyurcsány család nyaralásáról ír. Eszerint hajón pihen a miniszterelnök, Írországban yachttal járják a csatornákat. Ez az egyhetes út a Blikk szerint legalább 1,2 millió forintba kerül, de akár 3 millió forintba is kerülhet.

Tavaly Hollandiában hajózott a Gyurcsány család, két éve pedig szintén a csatornákat járták Németországban. A mostani ír kirándulás után Gyurcsány Balatonőszödre készül - írja a Blikk.