Elérhetetlen a horvát utazásokat lemondó iroda

Vágólapra másolva!
Elérhetetlen az az utazási iroda, amely táviratban mondta le legalább száz ügyfelének már befizetett horvátországi nyaralását. A szállodában, ahol az ügyfelek laktak volna, azt mondták, az iroda már egy éve nem fizet, ezért nem fogadnak tőlük vendégeket.
Vágólapra másolva!

Legalább száz ember nem tudott elutazni a már befizetett horvátországi nyaralására - adta hírül a TV2 Tények című műsora. Az utat szervező Horvát Utazási Iroda táviratban értesítette az ügyfeleket, hogy nem utazhatnak, de szombaton délelőtt már zárva tarálták az irodát, a vezetőket pedig nem lehetett elérni.

Az egyik hoppon maradt utas felhívta azt szállodát Horvátországban, ahol elvben az utazási iroda foglalt neki szállást. Ott nem tudtak a foglalásról. A hotelben a TV2 érdeklődésére megerősítették, hogy a Horvát Utazási Iroda egy éve nem fizet nekik, ezért már nem is fogadnak utasokat tőlük.

Az Allianz Biztosítónál az ügyfeleknek azt mondták, amint az iIroda csődöt jelent, bejelenthetik a kárigényüket, és elkezdődhet a kárrendezés. Az cég azonban eddig még nem jelentett csődöt - mondta a Tényeknek Molnár Gabriella, az Utazásszervezők Szövetségének elnöke.

A Kossuth Rádió szerint a zágrábi magyar konzulátus nem tanácsolja az útnak indulást a Horvát Utazási Iroda ügyfeleinek. Több magyar család is bajba került ugyanis amiatt, hogy az iroda nem fizette ki a szállásukat. A Horvát Utazási Iroda telefonon elérhetetlen. Budapesti irodája, a kiírás szerint, technikai okok miatt zárva van.