Vitorlás díjkiosztón fütyülték ki Gyurcsányt

Vágólapra másolva!
Kifütyülték vasárnap Gyurcsány Ferencet egy balatoni vitorlásverseny díjkiosztóján. A kormányfőt korábban már több nyilvános rendezvényen is kifütyülték, akkor azt mondta: nem zavarják a füttyök, azok szerinte a kormány malmára hajtják a vizet.
Vágólapra másolva!

Kifütyülték Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt a 40. Kékszalag Balaton-kerülő vitorlásverseny balatonfüredi díjkiosztóján. Miközben a kormányfő vasárnap délben a díjakat adta át a balatonfüredi móló bejáratánál felállított színpadon, a több száz fős közönség soraiból erőteljes füttyszó és pfujolás hallatszott.

A kormányfő Straub Elek, a vitorlásszövetség elnöke társaságában nyújtotta át a kékszalagot Litkey Farkasnak, aki sorozatban nyolcadszor bizonyult a legjobbnak. A versenynek rekordot jelentő 578 hajó vágott neki Balatonfüredről péntek délelőtt, és a megadott szintidőn belül, vasárnap reggel 9 óráig 527 hajó futott be a célba.

A kormányfőt nem először fütyülték ki, hasonló jelenetek történtek már az MSZP több kampányrendezvényén is. Ezzel kapcsolatban Gyurcsány korábban azt írta a blogjában, a füttyök valójában a kormány malmára hajtja a vizet. Szerinte a "durva hang, a brutalitás" visszaüt, az emberek ugyanis inkább azt a politikát támogatják, amit a viták ellenére a másik tisztelete és a nyugalom jellemez. Gyurcsány állította, nem zavarják a bekiabálások és a füttyszó, tudomásul veszi, ha valaki így juttatja kifejezésre véleményét.