Sikoly-maszkban rabolt egy nyársapáti férfi

Vágólapra másolva!
Négy fegyveres rablást ismert el az a 33 éves férfi, aki egy horrorfilmből ismert Sikoly-maszkban követte el a bűncselekményeket és akit hétfőn fogtak el a rendőrök. A büntetlen előéletű férfi legnagyobb zsákmánya kétszázezer forint volt, de egy alkalommal négy doboz cigarettával kellett beérnie.
Vágólapra másolva!

A Sikoly című hollywoodi horrorfilmből ismert szellem-maszkkal álcázta magát az a rabló, akit hétfőn fogtak el a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai. A férfit a nyomozók négy fegyveres rablás elkövetésével gyanúsítják, és éppen az ötödikre készült, amikor elfogták.

Papp Péter ezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója az [origo]-nak elmondta, hogy a feltételezett elkövető június közepén rabolt először, egy ceglédi benzinkútról körülbelül kétszázezer forinttal távozott. A rabló hátrahagyott egy tárgyat, amiről azt mondta, bomba, és azzal fenyegetőzött, hogy távirányítással felrobbantja, ha az alkalmazottak értesítik a rendőrséget. A csomagról később a tűzszerészek megállapították, hogy ártalmatlan.

A férfi egy héttel később Nagykőrösön rabolt ki egy élelmiszerüzletet, ahonnan 35 ezer forintot zsákmányolt. Három-négy héttel később ismét a korábban már kirabolt ceglédi benzinkútra ment, ahonnan azonban már elvitték a bevételt, ezért négy doboz cigarettával kellett beérnie. Egy héttel később Abonyban rabolt egy benzinkútnál, innen 32 ezer forintot tudott elvinni.

Egy ipari kamera felvételei a rablóról

A rendőrség külön akciót szervezett a rabló azonosítása és elfogása érdekében - mondta Papp. A bűncselekmények helyszínein talált nyomok, illetve a kutató-szűrő munka eredményeként sikerült eljutniuk egy büntetlen előéletű, 33 éves nyársapáti férfihez, akit hétfőn éjszaka elfogtak, miközben újabb rablásra készült.

Mivel a rabló sejtette, hogy közel járnak hozzá a rendőrök, megszabadult a Sikoly-maszktól, helyette egy pulóver ujjából készített magának csuklyát. A rablót a rendőrök előállították, kihallgatása során mind a négy bűncselekményt elismerte. Később a házkutatás során a házában egy robbanószerkezetet és egy flóbert pisztolyt találtak a nyomozók. A rendőrség indítványozta az előzetes letartóztatását.