Rendőri segítséggel vitt el több gyereket a gyámügy

Vágólapra másolva!
A sátoraljaújhelyi gyámügyi hivatal rendőri biztosítást kért ahhoz, hogy egy roma család gyerekeit gyermekvédelmi intézetbe szállíthassák. Két gyermeket a szülők és a helyiek ellenállása miatt nem tudtak elvinni, hármat azonban elszállítottak. A legkisebb gyereket azonnal kórházba vitték.
Vágólapra másolva!

Rendőri biztosítást kért a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhely gyámügyi hivatala ahhoz, hogy az egyik roma család gyermekeit gyermekvédelmi intézetbe szállíthassák - közölte a megyei főkapitányság.

A hivatal azért kérte a rendőrség támogatását, mert ellenállásra számítottak a család, illetve a szülők részéről. A kilenc rendőr két kutyával biztosította a helyszínt, amíg a gyerekeket elszállították. A sátoraljaújhelyi önkormányzat szerint jogszerű volt az intézkedés.

Az MTI információi szerint öt gyermeket szállítottak volna gyermekvédelmi intézetbe, egyrészt azért, mert a házuk életveszélyessé vált, másrészt pedig azért, mert a szüleik nem tartották a kapcsolatot az illetékes szakemberekkel. A gyerekek pedig nem jártak rendszeresen iskolába.

Két gyermeket a szülők és a helyiek ellenállása miatt nem tudtak elvinni, hármat elszállítottak, a legkisebbet azonnal kórházba vitték.