Osztrák rendőr gázolt halálra egy magyar férfit

Vágólapra másolva!
Vasárnapra virradó éjszaka a 85-ös úton elütött egy 19 éves magyar fiatalembert egy osztrák rendőrtiszt - közölte a rendőrség. Az osztrák elhajtott a helyszínről, és csak másnap reggel jelentkezett országa hatóságainál. Az elgázolt fiú életét vesztette.
Vágólapra másolva!

Halálra gázolt egy osztrák rendőr egy 19 éves magyar fiatalembert Fertőd és Nagycenk között szombatról vasárnapra virradó éjszaka - közölte Kocsis Tünde alezredes, a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Kocsis Tünde elmondása szerint az osztrák rendőr személygépkocsijával a 85-ös úton Soprontól Győr irányába haladt, amikor Nagycenk és Fertőd között egy óra húsz perckor elütötte a nagycenki fiatalembert. A 33 éves osztrák rendőrtiszt-helyettes kiszállt az autóból, megnézte az árokban fekvő fiatalembert, néhány szót váltott az időközben odaérkező magyar szemtanúval, majd autójába ugrott és Győr irányába nagy sebességgel elhajtott.

A magyar szemtanú mobiltelefonon hívta a mentőket, amikor az osztrák visszatért, ám a kérlelés ellenére nem maradt a helyszínen, hanem újból elhajtott. Eközben egy másik magyar autós is a helyszínre érkezett, aki az elszáguldó osztrák után eredt, aki egyre nagyobb sebességre kapcsolt, és az őt üldöző magyar autóst, illetve az időközben szintén bekapcsolódó magyar rendőröket is faképnél hagyva Sopronkövesdnél egy kis úton áthajtott Ausztriába.

A magyar hatóságok segítséget kértek osztrák kollégáiktól, akik vasárnap reggel megtalálták a balesetet okozó Volkswagen Passatot, horpadt motorháztetővel, betört szélvédővel, és engedélyezték magyar rendőröknek, hogy Ausztriában folytassák le az autó helyszíni szemléjét. Reggel a halálos balesetet okozó rendőr jelentkezett az osztrák hatóságoknál.

Kocsis Tünde közölte: a vizsgálat jelenlegi állása szerint még nem tudják, a baleset milyen körülmények között történt, és azt sem, hogy túlélte volna-e a balesetet a fiatalember ha időben érkezik a segítség. Az osztrák rendőr ellen segítségnyújtás elmulasztása miatt indítatnak eljárást. A továbbiakban jogi szakértők bevonásával vizsgálják az ügyet, hiszen egy másik ország állampolgára az elkövető, aki Ausztriában adta fel magát.